Råttinvasion

Viktig information angående råttor i området

Tyvärr har vi drabbats av att råttor håller på att bosätta sig i vårt område. Med anledning av det är vi tvungna att vidta åtgärder för att försöka bekämpa råttorna på bästa och snabbast sätt.

Föreningen har tecknat ett avtal med företaget Nomor AB att utföra sanering i området vilket innebär att de sätter ut 24 st betesstationer fördelade inom området. Dessa stationer kommer att sitta placerade under minst ett års tid och personal från Nomor AB kommer att ha tillsyn av dessa stationer vid flera tillfällen under året.

Det du som medlem kan göra själv för att förebygga förekomsten av råttor är att sluta att mata fåglarna inom området och att även sluta med att ställa ut soppåsar utanför ytterdörren. Detta är väldigt viktiga åtgärder för att förebygga råttornas bosättning i området.

Där det finns/har funnits utfodring av fåglarna måste marken saneras från alla fröer och dylikt. Tyvärr är det svårt att göra just nu med rådande väderlek, men så fort som ”vädret tillåter” måste all fågelmat plockas bort från marken.

Betesstationerna som är utplacerade i området är plomberade och ska vara ofarliga för både människor och djur. Därför är det inom varje boendes ansvarsområde att inte röra eller göra någon åverkan på betesstationerna samt att föräldrar och djurägare ser till att barn och djur hålls borta från dem.

En karta kommer att sättas upp på anslagstavlan i föreningslokalen där det framgår vart betesstationerna är placerade.

Tag också del av bifogade information från Nomor AB. Har du frågor går det bra att kontakta Nomors kundtjänst på telefon 0771-122 300.

Vicevärden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.