Fönster

Fönsterenkät i Brf Frigg

Bakgrund

HSB:s bostadsrättsförening Frigg 277 bildades 1987 bestående av 67 radhus. Föreningen fyller alltså 26 år i år och på några områden kan vi se att tidens tand börjar ta ut sin rätt och att kraven på löpande underhåll ökar. Under 2012 byttes ju alla nedre tak och vi fick ny takpapp och nya tegelpannor. Enligt föreningens underhållsplan måste även de övre, stora taken bytas, vilket är planerat till år 2017.  Dessa två åtgärder kostar naturligtvis mycket pengar, men detta har planerats budgetmässigt.

I underhållsplanen finns också en post som handlar om att åtgärda föreningens fönster. Vi i styrelsen har förstått att fönstrens skick varierar, från hus till hus, men också inom varje fastighet. Vissa tycker att fönstren borde bytas ut medan andra tycker att de är OK och ett antal anser att vissa fönster måste åtgärdas.

För att få en tydligare bild över fönstrens skick har styrelsen tagit fram en enkät som vi ber alla bostadsrättsinnehavare fylla i efter bästa förmåga. Det handlar alltså inte om en exakt bedömning utan hur du/ni upplever fönstrens skick.

Då vi fått in enkätsvaren gör vi en sammanställning som sedan ligger till grund för en besiktning. Denna kommer att utföras av kunnigt yrkesfolk. Utifrån besiktningen kommer vi få ett förslag till åtgärdsplan och grov bild över vad föreslagna åtgärder skulle kosta föreningen. Först efter detta kan vi gå vidare med fönsterprojektet.
Behövs omfattande åtgärder kommer en extrastämma bli nödvändig efter årsskiftet, men det återkommer vi om i så fall.

I dagsläget kan vi naturligtvis inte göra en bedömning om kostnaderna för fönsterhanteringen kommer att påverka våra månadsavgifter. Vi återkommer om detta.

Ni som har anmält en e-post-adress kommer att få en länk till enkäten via mejl.
De som inte har angivit någon e-post-adress får enkäten i brevlådan.

Vi ber er att fylla i enkäten och svara elektroniskt eller lägga den ifylla enkäten i föreningslokalens brevlåda på Tv 136 senast 30 november. OBS! Det är väldigt viktigt att vi får in svaren så att vi kan gå vidare med fönsterfrågan på bästa sätt.

Vänliga hälsningar

Styrelsen

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.